Ontdek de huizenmarkt van Aa en Hunze met Namaco Aa & Hunze



Ontdek de huizenmarkt van Aa en Hunze met Namaco Aa & Hunze
18 jun. 2024·
Leestijd:

Cijfers saai? Echt niet! We willen graag de laatste inzichten bieden over de huizenmarkt in de gemeente Aa en Hunze. Dat onze regio prachtig is, dat weten we allemaal. Maar nu zijn we voor jullie eens diep in de cijfers gedoken om te zien wat de huizenmarkt in onze mooie gemeente de afgelopen jaren heeft gedaan.

Groei en ontwikkeling
Aa en Hunze heeft momenteel 25.845 inwoners. Sinds 1998 zie je een gestage bevolkingsgroei, wat een positief teken is voor de huizenmarkt. Want met 11.327 huishoudens is er een stabiele vraag naar woningen, wat gunstig is voor potentiële kopers en verkopers.

Woningaanbod en -waarden
Er zijn in totaal 11.428 woningen in de gemeente, waarvan het merendeel vrijstaande huizen zijn. De gemiddelde WOZ-waarde bedraagt €343.000 in 2023, en als je dit cijfer tegen over 1998 zet dan zien we een indrukwekkende stijging van 334%! Dus mocht je rond 1998 een woning hebben gekocht dan kun je wel zeggen dat investeren in vastgoed een slimme zet is geweest.

Diversiteit aan woningen in Aa en Hunze
Aa en Hunze biedt een breed scala aan woningtypes die voldoen aan verschillende woonwensen. Van de 11.428 woningen in de gemeente zijn ongeveer 6.850 vrijstaande huizen, wat een aanzienlijk deel uitmaakt van het totale aanbod. Daarnaast zijn er circa 2.300 rijtjeshuizen en 1.300 twee-onder-een-kapwoningen. De rest bestaat uit appartementen en andere woningtypes. Deze variatie maakt Aa en Hunze aantrekkelijk voor zowel gezinnen, alleenstaanden als senioren. Bovendien hebben veel woningen een ruim perceel, wat ideaal is voor wie op zoek is naar rust en ruimte.

Energielabels en duurzaamheid
In Aa en Hunze is er een groeiende aandacht voor duurzaamheid en energiezuinige woningen. Ongeveer 70% van de woningen heeft een energielabel C of hoger, wat betekent dat veel huizen goed geïsoleerd zijn en efficiënte energiemaatregelen hebben getroffen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee, aangezien energiezuinige woningen vaak lagere energiekosten met zich meebrengen.

Levendige gemeenschap
De gemeente biedt een mix van jonge gezinnen, professionals en gepensioneerden. Dit zorgt voor een dynamische en diverse gemeenschap. Met uitstekende faciliteiten voor senioren is Aa en Hunze een geweldige plek om te wonen voor alle leeftijden.

Kies voor Namaco Aa & Hunze
Bij Namaco Aa & Hunze begrijpen we dat het kopen of verkopen van een huis een van de belangrijkste beslissingen in je leven is. Onze uitgebreide kennis van de markt, gecombineerd met een persoonlijk en betrokken aanpak, zorgt ervoor dat jij de best mogelijke service krijgt. We begeleiden je bij elke stap, van de eerste bezichtiging tot de uiteindelijke overdracht.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe wij je kunnen helpen je woondromen te bereiken in onze prachtige gemeente Aa en Hunze.

Andere interessante nieuwsartikelen

ISDE-subsidie

Het verduurzamen van je woning heeft een hoop voordelen. Het bespaart energie, het is beter voor het milieu en uiteindelijk bespaar je geld. Maar in eerste instantie kost het je geld. Om hierop te besparen kun je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

22 aug. 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

29 jul. 2024 Meer lezen
Back to top